To nagellak or not to nagellak?

Zou nagellak echt kwaad kunnen? Het is toch maar een onschuldig kleurtje! Je nagels kan je toch niet vergelijken met je huid? Zo'n nagellak blijft toch op je nagels liggen en dringt toch niet in? Je gebruikt er toch maar een kleine hoeveelheid van, is dit dan echt gevaarlijk?! Dit en zoveel meer hoorde ik al vaker in onze concept store.

Kan het kwaad? Ja zeker! Alles hangt af van de samenstelling van jouw nagellak. Wist je dat bijna de helft van de bekende nagellakmerken chemische stoffen bevat die schadelijk zijn voor ons lichaam? 3 grote boosdoeners zijn tolueen, formaldeyde en dibutylflalaat. Daarna volgt TPHP of TPP (trifenylfosfaat). 

De eerste 3 chemicaliën kunnen best wel wat ongemakken veroorzaken: hoofdpijn, misselijkheid, zwakte, dermatitis, brandwonden (als je last hebt van allergieën), luchtwegproblemen, ... Wist je trouwens dat formaldehyde gebruikt wordt om dieren mee op te zetten? Wil je dit dan graag graag op je nagels? 

TPHP

Maar er is meer dan dat. Want TPHP (trifenylfosfaat) is wellicht ook geen katje om zonder handschoenen aan te pakken. Dit goedje wordt gebruikt om je nagellak flexibel te maken zodat je nagellak beter aanhecht en het zou je nagellak langer houdbaar maken. Onderzoek bij dieren wees uit dat het onregelmatigheden in groei en voortplanting teweeg brengt. TPHP is reeds vast te stellen in het lichaam enkele uren na het lakken van je nagels. Na onderzoek, was er 10 uur na het lakken van de nagels een waarde vast te stellen tot wel 7 keer boven de norm. Dat is behoorlijk verontrustend.

Ook kamfer komt vaak voor in nagellak. Dit is gevaarlijk voor de ongeboren foetus aangezien deze kamfer nog niet kan afbreken. Het kan zelfs een rol spelen bij miskramen. Maar ook benzeen, terpentine, thinner, hexaan... zijn stofjes die regelmatig voorkomen in nagellak. Vroeger kwamen deze ook voor in verf, maar dit is tegenwoordig al verboden. Toch vind je deze goedjes vaak nog in nagellak. 

Hormonen uit balans?

Wat nagellak precies allemaal teweeg brengt, is nog niet helemaal duidelijk. Wel is aangetoond dat TPHP een duidelijk effect heeft op onze hormoonhuishouding. Het brengt onze geslachtshormonen en lever uit balans. Het grootste probleem is dat niet enkel nagellak dat doet, maar ook kleurstoffen in onze kleding, onze shampoo, douchegel, zoetstoffen, onkruidverdelgers... Ze bevatten vaak (kleine) hoeveelheden chemicaliën die onze hormonen uit balans brengen. 

Doordat we vaak zoveel producten gebruiken op een dag, kunnen er op lange termijn allerlei problemen ontstaan: slapeloosheid, vermoeidheid, haaruitval, gewichtstoename, onvruchtbaarheid, depressiviteit, PCOS, fybromyalgie ... Niemand telt hoeveel je op een dag binnenkrijgt? En wat een normale norm zou zijn? Wanneer is het echt teveel?

Goed nieuws

You always have a choice!
Bij Studio Me zijn we bewust bezig met green beauty en clean beauty. Wij kiezen bewust voor merken die lief voor je huid en je lijf zijn. Daarom ook de keuze voor de '10Free' nagellakken van Kure Bazaar. Dit wel zeggen dat de 10 meest schadelijke ingrediënten volledig gebannen werden uit deze nagellak. Je kan dus in alle veiligheid je dochter, nichtje of mama een hip kleurtje cadeau doen. En dit zonder in te boeten op het fashion gehalte  én de kwaliteit. Kom jij eens een kleurtje testen?

To nagellak or not to nagellak?

Doe het zelf! Bouw vandaag aan je immuniteit van morgen.

Mijn kinderen zeggen: alles wat je zelf doet, doe je beter. Ze hebben het dan over koken in plaats van een afhaalmaaltijd, een knutselwerk maken in plaats van een cadeau kopen, of ze hebben het over zelf opruimen, want dan weten ze tenminste hun eigen spullen terug te vinden. En zo kan ik nog wel even doorgaan. Wel hetzelfde geldt voor onze immuniteit. Waarom wachten op een alleshelend middel als je zelf het heft in handen kan nemen?

24 november 2021

Lees meer

Herfst blues?

Ga de herfst blues tegen met deze heerlijke en verwarmende pompoen soep!

7 oktober 2021

Lees meer

Wees mild voor je lever

Ben je een roker? Heb je veel stress? Ben je aan het afslanken en willen de laatste kilo's er maar niet af? Sport je veel? Gebruik je zware medicatie? Drink je wel eens een glaasje alcohol?

Lees meer

Summer proof skin

De zomer is in’t land! Al is dat momenteel niet meteen te merken aan de temperaturen. Toch raden wij bij Studio Me aan om jouw skin care routine in de zomer aan te passen. Een andere luchtvochtigheid, warmere temperaturen, meer zon en buitenlucht, een laagje zonnecrème, een duik in het zwembad,... Dat vraagt om een andere aanpak. Wij delen graag onze beste tips met jou. Want jouw huid verdient de nodige aandacht, ook in de zomer.

1 juli 2021

Lees meer

Aperitieven zonder zorgen

Dit weertje nodigt uit om op je terras te zitten en iets lekker te drinken. Maar ik hoor je al denken... Wat kan ik drinken zonder een suiker- en caloriebommetje naar binnen te werken ?

Lees meer

Boterhammetje met kaas?

Waarom is kaas vermijden zo moeilijk? Waarom zijn we er toch zo aan verknocht? En vanwaar komt die drang om 's avonds nog een boterhammetje met kaas te eten?

Lees meer

De sleutel tot succes?

Dé sleutel tot gezonde levensstijl is vermijden en voorbereiden! Laten we er samen een geslaagde detox van maken.

Lees meer

Now is the time! Gezondheid eerst

Een pleidooi voor vitamine D

Lees meer

De lente hangt in de lucht

Hoor jij de vogels 's morgens fluiten? Schijnt het zonnetje je slaapkamer binnen? Ook zoveel zin om je dag te starten? Dat is de lente die eraan komt. En dat vieren we bij Studio Me altijd in stijl.

Lees meer

Ja het heeft wat traantjes gekost

Het is niet bij een droom of een verlangen gebleven. We zijn ervoor gegaan . De nieuwe winkel is een feit. En daar zijn we best fier op!

Lees meer

De mooiste tijd van het jaar

All I want for Christmas... Ok, het zal dit jaar anders zijn dan gewoonlijk. Net daarom geloof ik dit jaar sterker dan ooit in warme contacten, een virtuele knuffel, een geschenk om te laten weten 'ik denk aan je'...

Lees meer

Hou jij ook van een gezellige sfeer in huis?

Ik vind deze periode heerlijk! Gezellig thuis, knuffelen in de zetel, een goed boek lezen, Netflix avonden onder het dekentje, genietend van een warme thee... En wat is er gezelliger dan een heerlijke verwarmende geur in huis? Zoals jullie weten zijn we bij Studio Me super fan van onze RainPharma diffusers en essentiële oliën.

Lees meer

Bouw nu aan je immuniteit van morgen

Onze gezondheid valt of staat met een goede immuniteit. Bouw vandaag nog aan je immuniteit van morgen!

Lees meer

Het verband tussen COVID-19 en overgewicht

De cijfers liegen er niet om: maar liefst 60 procent van de patiënten die op intensieve zorg terechtkomt met COVID-19 heeft overgewicht. Zij hebben vaak onderliggende gezondheidsproblemen waardoor de kans op complicaties groot is.

Lees meer

Een gerecht dat je omarmt als een knuffel

Kunnen we dat niet allemaal gebruiken in deze tijden?

9 november 2020

Lees meer

What a day!

Onze Winter Shopping is achter de rug. En of we genoten. En of we het plezant vonden om jullie onder te dompelen in onze magische wereld.

1 november 2020

Lees meer

Het gouden ticket

Heb jij de Magic Beauty Adventure box in huis? Dan ben je ook trotse bezitter van het golden ticket.

Lees meer

Meet Lauren

Sinds 1 september is Studio Me met 2! Meet our new team member Lauren.

8 oktober 2020

Lees meer

Goed begonnen...

Het RainPharma Winter Shopping event staat voor de deur. Maak je huiswerk en haal zo het meeste voordeel.

Lees meer

Laatste kans om een toilettas te scoren

Laatste kans om een toilettas te scoren

26 augustus 2020

Lees meer

Gezondheid, nu belangrijker dan ooit.

Je gezondheid is prioriteit.

30 juni 2020

Lees meer

Moederdag

Jammer dat je zo ver woont, mama!

5 mei 2020

Lees meer

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x