Now is the time! Gezondheid eerst

De lente hangt in de lucht. Ik zag vandaag overal vrolijke mensen op straat, in het park, de vogeltjes die fluiten, de bloesems aan de bomen... Heerlijk, toch? Vaak hoor ik dan mensen -onterecht- zeggen: de zon doet ons deugd en we kunnen eindelijk weer wat vitamine D opdoen. Natuurlijk brengt het zonnetje ons in een happy mood, maar wist je dat het bijna onmogelijk is om voldoende vitamine D op te doen? 

Zonlicht is onze belangrijkste bron van vitamine D. Je lichaam maakt vitamine D aan in de huid onder invloed van het zonlicht. Maar daar zijn best wel wat voorwaarden aan verbonden. Zo mag je bijvoorbeeld geen SPF dragen, want dan weer minder goed is voor je huid en huidveroudering. Je zou dus best 30 minuten onbeschermd in de volle middagzon lopen. Dat klinkt toch bizar in de oren, niet? Bovendien moet je lichaam voldoende ontbloot zijn (hoofd, armen, borst en benen). Dat kan je dus al zeker niet in de wintermaanden, maar zelfs nu is het nog steeds te fris om zo rond te lopen. Om voldoende vitamine D aan te maken in de huid moet de zon een bepaalde sterkte hebben. In België is de zon gedurende de herfst- en wintermaanden sowieso niet krachtig genoeg om onze vitamine D tekorten aan te vullen. 

Het belang van vitamine D

Vitmamine D heeft veel functies in je lichaam: 

  • Het zorgt voor stevige botten en gaat botontkalking vertragen. Wist je dat één op de vier vrouwen boven de 55 jaar krijgt te maken met botontkalking?
  • Het zorgt voor een gezonder immuunsysteem.
  • Het geeft je spieren stevigheid. 
  • Het helpt bij een te hoge bloeddruk, artritis, ...
  • Het gaat depressie tegen.
  • Het helpt bij een stabiele glucosespiegel.

Wist je dat meer dan 70% van de Belgen een vitamine D tekort heeft?

Omdat je vitamine D niet voldoende uit voeding haalt en zoals hierboven beschreven te weinig uit de zon kan halen, is een vitamine D supplement onmisbaar. Het allernieuwste supplement in ons gamma van RainPharma is wel extra bijzonder: Daylight D-fence. Naast de MCT olie (voor een snellere opname) is de toevoeging van K2 erg bijzonder en belangrijk. Deze zorgt ervoor dat het calcium dat wordt vrijgemaakt, in je bloedbanen terechtkomt en rechtstreeks naar je botten gebracht wordt. Het supplement is ook geschikt voor vegetariërs en veganisten. 

Mijn advies?

Nooit eerder was gezondheid zo belangrijk! Een gezond gewicht, een energiek lichaam en een sterke immuniteit. Er worden ook steeds vaker onderzoeken gepubliceerd over het verband tussen vitamine D en het verloop van het ziektebeeld van COVID-19 patiënten. (*)

Wil je je eigen lichaam versterken tegen indringers? Wil jij graag een krachtige immuniteit? Wil jij een gezond lichaam? Dan kan je dit in eigen handen nemen.

- Eet gezond. Ga voor voldoende vezels, eet minstens 2 groentenmaaltijden per dag (600 g in totaal) en 2 stukken fruit per dag (mannen tot maximaal 3 stukken). Kies voor zoveel mogelijk onbewerkte voeding en ga voor biologische groenten en fruit waar mogelijk.
- Ligt je vetpercentage te hoog? Kies dan voor een efficiënt en verantwoord dieet.
- Vul je vitamine D niveau aan. Ben je te zwaar, heb je een donkere huidskleur of ben je een vrouw in menupauze? Dan ligt je dagelijkse behoefte hoger dan gemiddeld. Belangrijk is om vitamine D trouw en consequent iedere dag in te nemen.
- Beweeg elke dag minstens 30 minuten. Wissel cardio trainingen af met oefening die spieropbouwend werken.

Wil je er wel aan beginnen? Maar weet je niet goed hoe?
Studio Me helpt je graag op weg! Bel ons even op (0474/024.177 of mail naar hello@studiome.be)
Vind je dit interessant? En wil je wel wat meer weten? Spring eens binnen. We leggen het je graag uit.

Liefs,
Marieke

(*) http://orthomolecular.activehosted.com/index.php?action=social&chash=b73ce398c39f506af761d2277d853a92.164&s=b5a4d78a62acf8d7d34cf4c3d0c1905f

https://www.nature.com/articles/s41598-020-77093-z.pdf


Now is the time! Gezondheid eerst

To nagellak or not to nagellak?

Ik maakte vandaag een story voor Instagram die zoveel reacties uitlokte dat ik niet anders kon dan in mijn pen kruipen. Is nagellak ok? Of is het echt best te vermijden? Ontdek het antwoord in deze blog!

Lees meer

De lente hangt in de lucht

Hoor jij de vogels 's morgens fluiten? Schijnt het zonnetje je slaapkamer binnen? Ook zoveel zin om je dag te starten? Dat is de lente die eraan komt. En dat vieren we bij Studio Me altijd in stijl.

Lees meer

Ja het heeft wat traantjes gekost

Het is niet bij een droom of een verlangen gebleven. We zijn ervoor gegaan . De nieuwe winkel is een feit. En daar zijn we best fier op!

Lees meer

De mooiste tijd van het jaar

All I want for Christmas... Ok, het zal dit jaar anders zijn dan gewoonlijk. Net daarom geloof ik dit jaar sterker dan ooit in warme contacten, een virtuele knuffel, een geschenk om te laten weten 'ik denk aan je'...

Lees meer

Hou jij ook van een gezellige sfeer in huis?

Ik vind deze periode heerlijk! Gezellig thuis, knuffelen in de zetel, een goed boek lezen, Netflix avonden onder het dekentje, genietend van een warme thee... En wat is er gezelliger dan een heerlijke verwarmende geur in huis? Zoals jullie weten zijn we bij Studio Me super fan van onze RainPharma diffusers en essentiële oliën.

Lees meer

Bouw nu aan je immuniteit van morgen

Onze gezondheid valt of staat met een goede immuniteit. Bouw vandaag nog aan je immuniteit van morgen!

Lees meer

Het verband tussen COVID-19 en overgewicht

De cijfers liegen er niet om: maar liefst 60 procent van de patiënten die op intensieve zorg terechtkomt met COVID-19 heeft overgewicht. Zij hebben vaak onderliggende gezondheidsproblemen waardoor de kans op complicaties groot is.

Lees meer

Een gerecht dat je omarmt als een knuffel

Kunnen we dat niet allemaal gebruiken in deze tijden?

9 november 2020

Lees meer

What a day!

Onze Winter Shopping is achter de rug. En of we genoten. En of we het plezant vonden om jullie onder te dompelen in onze magische wereld.

1 november 2020

Lees meer

Het gouden ticket

Heb jij de Magic Beauty Adventure box in huis? Dan ben je ook trotse bezitter van het golden ticket.

Lees meer

Meet Lauren

Sinds 1 september is Studio Me met 2! Meet our new team member Lauren.

8 oktober 2020

Lees meer

Goed begonnen...

Het RainPharma Winter Shopping event staat voor de deur. Maak je huiswerk en haal zo het meeste voordeel.

Lees meer

Laatste kans om een toilettas te scoren

Laatste kans om een toilettas te scoren

26 augustus 2020

Lees meer

Gezondheid, nu belangrijker dan ooit.

Je gezondheid is prioriteit.

30 juni 2020

Lees meer

Moederdag

Jammer dat je zo ver woont, mama!

5 mei 2020

Lees meer

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x