5 mei 2020

Moederdag

Het is nu wel even geleden dat we elkaar zagen. 110 km rijden om je te komen bezoeken met de wagen valt niet onder een essentiële verplaatsing, vrees ik. En met de fiets is de afstand te ver om het in 1 dag te doen en met onze 3 kindjes. We zullen dus nog even moeten wachten tot deze periode achter de rug is.

Er zijn nog periodes in ons leven dat we elkaar een tijdje niet zagen: vakanties, te drukke agenda's.... Maar nu voelt het anders. Hier kunnen we echt niets aan doen. Het overkomt ons gewoon en we kunnen het alleen maar ondergaan. En nu Moederdag eraan komt, vind ik dit toch best lastig!

Het is pas wanneer ik zelf 8 jaar geleden voor het eerst moeder werd dat ik besefte wat het betekent om mama te zijn. Wat het betekent om een mama te hebben. Alles was voordien zo vanzelfsprekend. De was en de plas als je nog thuis woont, je boterhammen om mee naar school te nemen, het heen en weer rijden naar de hobby's, het helpen bij huiswerk... Later het helpen bij keuzes maken, het luisterend oor, naar je proclamatie komen, het advies dat je niet wil horen wanneer je met het verkeerde lief naar huis komt... 

Maar dan zijn daar plots 2 baby's tegelijkertijd, een tweeling. Wat zo idyllisch leek, bleek toch wel wat meer werk te vergen. En dan is er maar 1 iemand die je dicht bij je wil om te helpen. Juist ja, je mama!  Want haar kan je vertrouwen, zeggen hoe moeilijk het gaat om 2 baby's op hetzelfde moment te voeden, een traan laten omdat de nachten zo kort zijn, raad vragen omdat je niet weet of je eigenlijk wel goed aan het opvoeden bent, omdat je kan bellen en zeggen 'hé, het gaat echt niet zo goed met mij'...

Nog 2 jobs verder, een baby erbij, een nieuwe zaak, een nieuwe woonplaats aan de andere kant van het land, vele blije, maar ook minder leuke momenten verder, maar nog steeds dezelfde mama. Nog altijd dezelfde mama waar ik op kan rekenen en die nog steeds evenveel zorgt voor mij en voor mijn gezin.

Nee hoor, mama zijn is niet gewoon.
Dat besefte ik 8 jaar geleden maar al te goed.

Het  is misschien wel de belangrijkste, meest omvangrijke en complexe taak in je leven. Nee, mama zijn is niet vanzelfsprekend. We kunnen heel veel aan. Maar vanzelf gaat het heus niet! We willen een carrière, we willen een liefhebbende partner zijn, we willen een opgeruimd huis, we willen onze kinderen naar vele hobby's laten gaan, we willen een cool voorbeeld zijn voor onze kinderen, we willen gezond eten op tafel, we willen onze kinderen veel laten ontdekken... We willen alleen maar het beste doen. Maar dat lukt niet altijd. We're only human. Maar wel heel bijzonder. Ja hoor, mama's zijn echt de meest bijzondere creaturen op aarde.

En mama zijn is ook wel de aller-aller-allermooiste taak ter wereld.

Dank je wel, mama, voor alles!
x

PS: Ik denk aan alle mama's, vrouwen die zo graag mama willen zijn, vrouwen die mama waren, vrouwen met een kinderwens, mama's die te vroeg mama werden, die nooit mama kunnen worden, die 2 mama's hebben, die 2 papa's hebben... Ik zei het al, niet vanzelfsprekend... Maar wel heel erg bijzonder.

Moederdag

Doe het zelf! Bouw vandaag aan je immuniteit van morgen.

Mijn kinderen zeggen: alles wat je zelf doet, doe je beter. Ze hebben het dan over koken in plaats van een afhaalmaaltijd, een knutselwerk maken in plaats van een cadeau kopen, of ze hebben het over zelf opruimen, want dan weten ze tenminste hun eigen spullen terug te vinden. En zo kan ik nog wel even doorgaan. Wel hetzelfde geldt voor onze immuniteit. Waarom wachten op een alleshelend middel als je zelf het heft in handen kan nemen?

24 november 2021

Lees meer

Herfst blues?

Ga de herfst blues tegen met deze heerlijke en verwarmende pompoen soep!

7 oktober 2021

Lees meer

Wees mild voor je lever

Ben je een roker? Heb je veel stress? Ben je aan het afslanken en willen de laatste kilo's er maar niet af? Sport je veel? Gebruik je zware medicatie? Drink je wel eens een glaasje alcohol?

Lees meer

Summer proof skin

De zomer is in’t land! Al is dat momenteel niet meteen te merken aan de temperaturen. Toch raden wij bij Studio Me aan om jouw skin care routine in de zomer aan te passen. Een andere luchtvochtigheid, warmere temperaturen, meer zon en buitenlucht, een laagje zonnecrème, een duik in het zwembad,... Dat vraagt om een andere aanpak. Wij delen graag onze beste tips met jou. Want jouw huid verdient de nodige aandacht, ook in de zomer.

1 juli 2021

Lees meer

Aperitieven zonder zorgen

Dit weertje nodigt uit om op je terras te zitten en iets lekker te drinken. Maar ik hoor je al denken... Wat kan ik drinken zonder een suiker- en caloriebommetje naar binnen te werken ?

Lees meer

Boterhammetje met kaas?

Waarom is kaas vermijden zo moeilijk? Waarom zijn we er toch zo aan verknocht? En vanwaar komt die drang om 's avonds nog een boterhammetje met kaas te eten?

Lees meer

De sleutel tot succes?

Dé sleutel tot gezonde levensstijl is vermijden en voorbereiden! Laten we er samen een geslaagde detox van maken.

Lees meer

To nagellak or not to nagellak?

Ik maakte vandaag een story voor Instagram die zoveel reacties uitlokte dat ik niet anders kon dan in mijn pen kruipen. Is nagellak ok? Of is het echt best te vermijden? Ontdek het antwoord in deze blog!

Lees meer

Now is the time! Gezondheid eerst

Een pleidooi voor vitamine D

Lees meer

De lente hangt in de lucht

Hoor jij de vogels 's morgens fluiten? Schijnt het zonnetje je slaapkamer binnen? Ook zoveel zin om je dag te starten? Dat is de lente die eraan komt. En dat vieren we bij Studio Me altijd in stijl.

Lees meer

Ja het heeft wat traantjes gekost

Het is niet bij een droom of een verlangen gebleven. We zijn ervoor gegaan . De nieuwe winkel is een feit. En daar zijn we best fier op!

Lees meer

De mooiste tijd van het jaar

All I want for Christmas... Ok, het zal dit jaar anders zijn dan gewoonlijk. Net daarom geloof ik dit jaar sterker dan ooit in warme contacten, een virtuele knuffel, een geschenk om te laten weten 'ik denk aan je'...

Lees meer

Hou jij ook van een gezellige sfeer in huis?

Ik vind deze periode heerlijk! Gezellig thuis, knuffelen in de zetel, een goed boek lezen, Netflix avonden onder het dekentje, genietend van een warme thee... En wat is er gezelliger dan een heerlijke verwarmende geur in huis? Zoals jullie weten zijn we bij Studio Me super fan van onze RainPharma diffusers en essentiële oliën.

Lees meer

Bouw nu aan je immuniteit van morgen

Onze gezondheid valt of staat met een goede immuniteit. Bouw vandaag nog aan je immuniteit van morgen!

Lees meer

Het verband tussen COVID-19 en overgewicht

De cijfers liegen er niet om: maar liefst 60 procent van de patiënten die op intensieve zorg terechtkomt met COVID-19 heeft overgewicht. Zij hebben vaak onderliggende gezondheidsproblemen waardoor de kans op complicaties groot is.

Lees meer

Een gerecht dat je omarmt als een knuffel

Kunnen we dat niet allemaal gebruiken in deze tijden?

9 november 2020

Lees meer

What a day!

Onze Winter Shopping is achter de rug. En of we genoten. En of we het plezant vonden om jullie onder te dompelen in onze magische wereld.

1 november 2020

Lees meer

Het gouden ticket

Heb jij de Magic Beauty Adventure box in huis? Dan ben je ook trotse bezitter van het golden ticket.

Lees meer

Meet Lauren

Sinds 1 september is Studio Me met 2! Meet our new team member Lauren.

8 oktober 2020

Lees meer

Goed begonnen...

Het RainPharma Winter Shopping event staat voor de deur. Maak je huiswerk en haal zo het meeste voordeel.

Lees meer

Laatste kans om een toilettas te scoren

Laatste kans om een toilettas te scoren

26 augustus 2020

Lees meer

Gezondheid, nu belangrijker dan ooit.

Je gezondheid is prioriteit.

30 juni 2020

Lees meer

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x