Hou jij ook van een gezellige sfeer in huis?

Niets zo gezellig als een diffuser in huis. Het wordt kouder en 's avonds is het snel donker. Daarom is het net zo leuk om het binnen extra cosy te maken. We geven je graag wat meer info over onze essentiële oliën. 

Een essentiële olie is een vluchtige vloeistof die het aroma en de therapeutische kwaliteiten van een plant bevat. Essentiële oliën zijn 50 -70 keer krachtiger dan kruiden. Door hun hoge concentratie aan werkzame bestanddelen heb je meestal maar enkele druppels nodig.

Wist je dat: 1 druppel EO van pepermunt gelijk is aan 28 koppen pepermuntthee?

Waar komt essentiële olie precies vandaan?

• wortels
• schors
• blaadjes
• twijgjes
• stengels
• bloemen
• schil

Waarom heeft elke essentiële olie nu een andere prijs? Dat is heel logisch, want deze wordt door verschillende factoren bepaald:

 • De manier waarop de essentiële olie uit de plant wordt gehaald. Dit kan door stoomdestillatie, koude expressie, solvent extractie of CO2 extractie.
 • Het hangt af van de grondstof zelf. Zo is een appelsien goedkoper dan een roos.
 • Het hangt af van de hoeveelheid grondstoffen die er nodig zijn om een bepaalde hoeveelheid essentiële olie te krijgen. Zo zijn er bijvoorbeeld voor 10ml essentiële olie van lavendel 1 kilo lavendelbloemetjes nodig. Dat is al een hele berg. Voor 10ml essentiële olie van Rozen zijn dan weer 94 kilo rozenblaadjes of 20 000 rozen nodig. Kan je je die berg rozen al  voorstellen? En het werk dat iemand heeft om dit met de hand te plukken?

Hoe weet je nu of je een goede essentiële koopt? Of dat je eigenlijk een synthetische variant koopt?

Synthetische oliën, kan je herkennen aan volgende kenmerken:

• Goedkoop
• Ze hebben vaak een onnatuurlijke geur door de chemische bestanddelen. Er komt weinig echte ‘plant’ aan te pas.
• Ze hebben de textuur van massageolie (aangezien ze vaak aangelengd worden met olie). Hierdoor is de textuur dikker/stoperiger, dan de echte essentiële oliën,.
• Echte essentiële olie voelt zich het best in een donker glazen flesje. Heb jij dus essentiële olie die in een doorzichtig, plastic flesje zit, dan is de kans groot dat het een synthetische olie is.

Als je dus een flesje essentiële olie van roos vindt voor een prikje, kan je er dus zeker van zijn dat het een synthetische variant is. Want aan die vele kilo's rozenblaadjes plukken hangt natuurlijk wel een prijskaartje.

Wil je dit graag uittesten hoe je het verschil tussen echte essentiële olie en synthetische kan zien?
Doe eens een druppel fake essentiële olie op een blad papier naast een druppel pure essentiële olie en kijk wat er gebeurt.

Wist je dat door het bewaren van je essentiële olie in de koelkast, je houdbaarheidsdatum verdubbeld wordt! Soms worden je essentiële oliën iets minder vloeibaar als ze koud zijn, maar je kunt ze makkelijk opwarmen met je handen.

Essentiële olie in een diffuser:
Wij krijgen regelmatig de vraag: “Hoeveel druppels moet ik in mijn diffuser doen?”. Dit is natuurlijk geen exacte studie. Hierbij even een richtlijn (maar pas zeker aan op gevoel):


• Kleine diffuser van 100ml (3-5 druppels)
• Grote diffuser van 500ml (15-20 druppels)

In een flesje van 5ml zitten 100 druppels. In een flesje van 30ml zitten 600 druppels.µ

Feed your skin met essentiële olie

Essentiële oliën die je huid mooier maken zijn:

 • Droge huid: Geranium, lavendel
 • Vette huid: Eucalyptus, geranium
 • Onrustige huid: Geranium, lavendel, cederhout
 • Rijpere huid / pigmentatie: Wierook (Frankincense)
 • Gevoelige/ geïrriteerde huid: Lavendel

Wil je graag essentiële olie op de huid aanbrengen? Dan raden wij jou aan om de essentiële olie te mengen met een basisolie. Dit kan met de Neutrale Massage Olie of met de Neutrale Bad Olie van RainPharma. Wil je het voor je gelaat gebruiken met een Gua Sha steen bijvoorbeeld, dan kan je de essentiële olie ook mengen met de Broccoli Olie of met onze Nini Organics producten. Heb je een vette huid? Dan kies je best voor onze Detox Oil. Eerder een droge huid? Of nood aan hydratatie? Dan kies je best voor onze Moonlight Nectar.

Wil je graag een setje essentiële olie cadeau doen?
Ga dan voor de cadeauverpakkingen Splish Splash of Magic Hands. Heerlijk om te geven. Nog heerlijker om te krijgen!

Hoe zit het met:

 • Essentiele olie en zwangere vrouwen: Best gedurende de eerste 3 à 4 weken weken vermijden. Daarna kan je best nog steeds voorzicht zijn, maar mag het in principe wel. Bij twijfel vraag je best raad bij de huisarts. Hierbij nog wat algemene informatie:
  Gember wordt als veilig beschouwd tijdens de zwangerschap, al zeggen sommige bronnen dat voorzichtigheid geboden is tijdens de laatste maand van de zwangerschap .
  Lavendel en ylang ylang worden afgeraden bij zwangere vrouwen met een lage bloeddruk.
  Grove den wordt afgeraden bij zwangere vrouwen met een hoge bloeddruk .
  • Zwangere vrouwen zijn vaak gevoeliger voor de zon en moeten dus opletten met essentiële olie van citrusgeuren. Dit laatste geldt eigenlijk voor iedereen. Want citrus geuren zijn fototoxisch.
   
 • Essentiële olie en kinderen:
  • Hou essentiële olie uit de buurt (van de neus, mond en ogen) van kinderen.
  • Gebruik nooit pure essentiële olie bij kinderen.
  • Essentiële olie in een diffuser in een goed geventileerde ruimte is veiliger voor kinderen dan topische applicatie. Hou je kind echter in de gaten als je een diffuser gebruikt.
  • Speel op safe en laat kinderen nooit essentiële olie innemen.
  • Essentiële olie en kinderen jonger dan 2 jaar zijn geen goede match. Het risico op problemen daalt meestal gevoelig een keer een kind 6 jaar is. Let zeker op met essentiële olie van rozemarijn, eucalyptus, pepermunt,… omwille van het effect dat ze kunnen hebben op de luchtwegen van kinderen. Pine is veiliger.

 • Essentiële olie en dieren:
  • Je kan essentiële olie gebruiken bij dieren, maar steeds gedurende een 20 tot 30'tal minuten, daarna zet je de diffuser best af.
  • Zorg ervoor dat je huisdier weg kan als het dat wilt. Je zal het snel merken wanneer je huisdier de geur niet kan appreciëren, maar zorg er dan voor dat ze een plekje kunnen opzoeken, waar geen diffuser staat.
  • Gebruik enkel essentiële olie in een goed geventileerde ruimte.

Een aantal blends die nu ideaal zijn (voor een diffuser van 500ml):

LUCHTZUIVEREND: 4 druppels kaneel, 6 druppels gember en 10 druppels sinaasappel
IMMUNITEIT: 8 druppels gember, 4 druppels kaneel en 8 druppels wierook
IMMUNITEIT: 8 druppels rozemarijn, 6 druppels geranium en 8 druppels lavendel
ENERGY BOOSTERS: 8 druppels sinaasappel, 4 druppels wierook en 6 druppels kaneel
ENERGY BOOSTERS: 8 druppels citroen, 6 druppels pepermunt en 6 druppels rozemarijn
UPLIFTING: 8 druppels geranium, 8 druppels lavendel en 4 druppels pepermunt

Studio Me wenst je veel plezier met het gebruik  van essentiële olie!
Alle producten zijn verkrijgbaar in onze webshop.

Liefs,
Marieke en Lauren Hou jij ook van een gezellige sfeer in huis?

Doe het zelf! Bouw vandaag aan je immuniteit van morgen.

Mijn kinderen zeggen: alles wat je zelf doet, doe je beter. Ze hebben het dan over koken in plaats van een afhaalmaaltijd, een knutselwerk maken in plaats van een cadeau kopen, of ze hebben het over zelf opruimen, want dan weten ze tenminste hun eigen spullen terug te vinden. En zo kan ik nog wel even doorgaan. Wel hetzelfde geldt voor onze immuniteit. Waarom wachten op een alleshelend middel als je zelf het heft in handen kan nemen?

24 november 2021

Lees meer

Herfst blues?

Ga de herfst blues tegen met deze heerlijke en verwarmende pompoen soep!

7 oktober 2021

Lees meer

Wees mild voor je lever

Ben je een roker? Heb je veel stress? Ben je aan het afslanken en willen de laatste kilo's er maar niet af? Sport je veel? Gebruik je zware medicatie? Drink je wel eens een glaasje alcohol?

Lees meer

Summer proof skin

De zomer is in’t land! Al is dat momenteel niet meteen te merken aan de temperaturen. Toch raden wij bij Studio Me aan om jouw skin care routine in de zomer aan te passen. Een andere luchtvochtigheid, warmere temperaturen, meer zon en buitenlucht, een laagje zonnecrème, een duik in het zwembad,... Dat vraagt om een andere aanpak. Wij delen graag onze beste tips met jou. Want jouw huid verdient de nodige aandacht, ook in de zomer.

1 juli 2021

Lees meer

Aperitieven zonder zorgen

Dit weertje nodigt uit om op je terras te zitten en iets lekker te drinken. Maar ik hoor je al denken... Wat kan ik drinken zonder een suiker- en caloriebommetje naar binnen te werken ?

Lees meer

Boterhammetje met kaas?

Waarom is kaas vermijden zo moeilijk? Waarom zijn we er toch zo aan verknocht? En vanwaar komt die drang om 's avonds nog een boterhammetje met kaas te eten?

Lees meer

De sleutel tot succes?

Dé sleutel tot gezonde levensstijl is vermijden en voorbereiden! Laten we er samen een geslaagde detox van maken.

Lees meer

To nagellak or not to nagellak?

Ik maakte vandaag een story voor Instagram die zoveel reacties uitlokte dat ik niet anders kon dan in mijn pen kruipen. Is nagellak ok? Of is het echt best te vermijden? Ontdek het antwoord in deze blog!

Lees meer

Now is the time! Gezondheid eerst

Een pleidooi voor vitamine D

Lees meer

De lente hangt in de lucht

Hoor jij de vogels 's morgens fluiten? Schijnt het zonnetje je slaapkamer binnen? Ook zoveel zin om je dag te starten? Dat is de lente die eraan komt. En dat vieren we bij Studio Me altijd in stijl.

Lees meer

Ja het heeft wat traantjes gekost

Het is niet bij een droom of een verlangen gebleven. We zijn ervoor gegaan . De nieuwe winkel is een feit. En daar zijn we best fier op!

Lees meer

De mooiste tijd van het jaar

All I want for Christmas... Ok, het zal dit jaar anders zijn dan gewoonlijk. Net daarom geloof ik dit jaar sterker dan ooit in warme contacten, een virtuele knuffel, een geschenk om te laten weten 'ik denk aan je'...

Lees meer

Bouw nu aan je immuniteit van morgen

Onze gezondheid valt of staat met een goede immuniteit. Bouw vandaag nog aan je immuniteit van morgen!

Lees meer

Het verband tussen COVID-19 en overgewicht

De cijfers liegen er niet om: maar liefst 60 procent van de patiënten die op intensieve zorg terechtkomt met COVID-19 heeft overgewicht. Zij hebben vaak onderliggende gezondheidsproblemen waardoor de kans op complicaties groot is.

Lees meer

Een gerecht dat je omarmt als een knuffel

Kunnen we dat niet allemaal gebruiken in deze tijden?

9 november 2020

Lees meer

What a day!

Onze Winter Shopping is achter de rug. En of we genoten. En of we het plezant vonden om jullie onder te dompelen in onze magische wereld.

1 november 2020

Lees meer

Het gouden ticket

Heb jij de Magic Beauty Adventure box in huis? Dan ben je ook trotse bezitter van het golden ticket.

Lees meer

Meet Lauren

Sinds 1 september is Studio Me met 2! Meet our new team member Lauren.

8 oktober 2020

Lees meer

Goed begonnen...

Het RainPharma Winter Shopping event staat voor de deur. Maak je huiswerk en haal zo het meeste voordeel.

Lees meer

Laatste kans om een toilettas te scoren

Laatste kans om een toilettas te scoren

26 augustus 2020

Lees meer

Gezondheid, nu belangrijker dan ooit.

Je gezondheid is prioriteit.

30 juni 2020

Lees meer

Moederdag

Jammer dat je zo ver woont, mama!

5 mei 2020

Lees meer

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x